equilibri

Noticies/Premsa

22/07/2014
Ets universitari/ària? Estudies a Sucre- Bolívia? Necessites finançament pels teus estudis? A Fundació Equilibri et volem ajudar a aconseguir el teu somni de ser un/a professional ben format i preparat. 
 
Concedim microcrèdits, a un tipus d'interès molt reduït de fins 3.000$, a estudiants de la universitat pública.
 
Si estàs interessat/ada, posa't en contacte amb nosaltres i t'informarem de les condicions:

Fundación Equilibri
Responsable: Sr. Joan Roldan
Miguel Angel Valda 100 Tercer Piso
Sucre – Bolivia
Tel: (591)-4-6432370
jroldan@fundacioequilibri.org
 
A data d'avui han passat pel nostre programa de microcrèdits 275 estudiants, dels quals 177 (74%) han acabat els seus estudis o estan gairebé a prop de fer-ho. T'animes?
21/07/2014
Aquests dos últims mesos Fundació Equilibri ha estat treballant en el disseny i la millora d'aplicacions del nou lloc web Wapsi.org per poder apropar el gest solidari d'una manera molt més fàcil i atractiva als usuaris i usuàries. A través de Wapsi.org, els consumidors i les empreses poden col·laborar amb una ONG de la seva elecció sense que els hi suposi un cost addicional.
 
Seguim en plena crisi i les administracions públiques i moltes empreses privades continuen reduint les ajudes a les ONG. Wapsi.org es presenta com una plataforma alternativa gratuïta que utilitza el comerç per Internet per generar valor social. Wapsi.org enllaça directament a un ampli ventall de botigues on tots els productes i serveis estan disponibles al mateix preu. La diferència és que Wapsi.org rep un percentatge d'aquestes vendes, que destina a l'ONG seleccionada pel comprador. D'aquesta manera, col·laborar es fa més fàcil, perquè només cal recordar-se d'anar a Wapsi.org, triar botiga i l'ONG a qui es vol destinar l'aportació.
 
Totes les 135 ONG que participen en Wapsi.org són associacions declarades d'utilitat pública o fundacions no lucratives: Aliança per la Solidaritat, Afanoc, Apascide, Aspace, CEAR, ECOM, FEDER, FISAT, Fundació MONA, Global Humanitària, Medicus Mundi Madrid i Andalusia, ONG Rescate Internacional, Pallapupas, Pallassos sense Fronteres, StopSida, Step by Step, entre d'altres. Igualment, totes les aportacions que Wapsi.org rep de les botigues i transfereix a les ONG estan auditades per Marca Cardinal Auditors.
 
A la plataforma hi ha diverses opcions de compra, existeixen més de 240 botigues entre les que escollir: Fnac, Imaginarium, Sarenza, Toys 'R' us, La Casa del Libro, Iberia, Edreams, Eltenedor.es, Carrefour, Groupalia, Atrápalo, Redcoon, Europcar, per citar-ne algunes.
 
Fundació Equilibri segueix creient que les petites aportacions poden aconseguir grans coses, per això seguim posant tot el nostre esforç i il·lusió perquè la compra solidària a través de Wapsi.org es converteixi en un hàbit.
28/05/2014

El 4 i 5 de juny arrenca la quarta edició de Bizbarcelona, el saló per a pimes, emprenedors i autònoms que organitza Fira de Barcelona al recinte de Montjuïc. Es tracta d'unes jornades anuals on l'objectiu és que emprenedors, autònoms i pimes puguin fer créixer els seus negocis. Per això, s'han creat diversos espais temàtics amb programes d'activitats ajustats a les seves necessitats i inquietuds.

Dintre d'aquest marc, podreu trobar l'estand d'Equanomia, la plataforma impulsada per Fundació Equilibri. Equanomia el forma un equip multidisciplinar de professionals del dret, la consultoria, el màrqueting i la comunicació i té per finalitat impulsar empreses amb visió de Responsabilitat Empresarial, regides per un model de qualitat, a través de la creació i el desenvolupament col·laboratiu d’empreses i llocs de treball amb valor per la societat i al servei de les persones.

Consulteu el programa i acosteu-vos al nostre estand!
Fundació Equilibri et convida a visitar Bizbarcelona 2014 acreditant-te online per només 8€ amb el codi UND32GFY.

Us hi esperem.

07/04/2014

Com cada any, i seguint el nostre compromís de transparència, acabem de publicar la Memòria d'activitats i resultats de l'exercici 2013.

Durant el 2013, la Fundació Equilibri ha continuat apostant pels projectes tecnològics i de cooperació a Bolívia i Etiòpia. Igualment, hem iniciat dos nous reptes que aporten sinèrgies positives dins i fora de l'entitat: Wapsi.org i Equanomia Aquestes noves apostes del 2013 poc a poc van donant els seus fruits i, pel valor que estan generant, seràn un dels pilars importants per fer front a aquests moments incerts de crisi econòmica. 

 

 

Podeu descarregar-vos la memòria 2013 aquí.

 

La Fundació Equilibri és una organització sense ànim de lucre, constituïda l’any 2002, que finança projectes socials i de formació universitària als països de renda més baixa. Per finançar els programes i aconseguir que siguin auto sostenibles, ofereix serveis informàtics principalment a les entitats sense ànim de lucre. La seva missió és invertir en la formació universitària i les competències dels joves sense recursos, procedents de les zones rurals dels països més vulnerables, per tal de desenvolupar tot el seu potencial, facilitar la seva incorporació al mercat laboral i generar canvis sostenibles.
31/03/2014
En la seu de la Fundació Equilibri s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Fundació Equilibri, el grup de franquícies Inform@ i la plataforma Equanomia per donar feina en forma d’autoocupació a unes 70 persones.
 
L’acte de signatura ha comptat amb la presència de Francesc Folguera per part de la Fundació Equilibri, de Joan Murcia en nom del grup Inform@ i de Jordi Torras per part d’Equanomia.
 
Amb la signatura d’aquest conveni, s’espera donar feina en forma d’autoocupació a unes 70 persones que es trobin en procés de transició professional, aturats de llarga durada, majors de 40 anys, amb discapacitats físiques i/o amb carregues familiars que fan difícil la seva integració al món laboral. S’espera cobrir l’objectiu en un termini d’entre 24 i 36 mesos i faran feines d’editor dels diaris Inform@ arreu del territori de parla catalana.
 
La plataforma Equanomia canalitzarà l’obtenció de microcrèdits i s’encarregarà de la selecció de les persones i del suport que puguin necessitar a nivell empresarial. Aquest conveni forma part d’un programa d’autonegocis impulsat per Equanomia per a fomentar l’autoocupació.
17/12/2013

La teva decisió de compra és més important del que tu creus. Cada compra que facis a la teva botiga online habitual a través de Wapsi.org es convertirà en una aportació per l'ONG que tu decideixis. Sense cap cost addicional per a tu!

Wapsi.org, la recent iniciativa de la Fundació Equilibri, et proposa que en aquestes dates nadalenques omplis de valor social les teves compres online.

El mecanisme és molt senzill. Tries una botiga entre les 200 que s'anuncien al portal, decideixes a quina ONG destinar un percentatge d'aquesta compra i, quan finalitzes el procés, automàticament la botiga fa aquesta aportació per tu, sense que paguis més per fer-ho.

Entre les botigues hi ha molta varietat. Pots trobar des de botigues per a mascotes, llibres, roba, o productes tecnològics fins a portals de viatge, restaurants, oci i de descompte.

La proposta de Wapsi.org no és que consumeixis més, simplement aposta per generar valor social a través d'una pràctica -cada dia més habitual- com és la compra online. Si igualment vas a consumir, et proposa que ho facis solidàriament. Es tracta d'un simple gest solidari que, a través del seu web, genera petites aportacions per a les ONGs col·laboradores.

Totes les ONGs que participen en Wapsi.org són associacions declarades d'utilitat pública o fundacions no lucratives com AccioNatura, ADA, ADAMA, Afanoc - nens amb càncer, AFA Parla, AMICA, Amics de la Gent Gran, Assamblea de la cooperació per la Pau, Aspace - Associació de la paràlisi cerebral, DOWN Galicia, Federación Pinardi, Femarec, Fenexy, Fundació AROA, Fundació Equilibri, Fundació Llars Compartides, Fundació Mona, Fundación Dasyc, Fundació Germina, Fundació HOMAC, Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás, Medicus Mundi Andalucía, Medicus Mundi Madrid, Pallapupas, Payasos sense Fronteres, Sonrisas de Bombay, Step by Step o Stop-Sida.

En plena crisi, quan el sector públic i privat ha retallat les ajudes a les ONGs, Wapsi.org col·labora per obtenir ingressos a través del consum solidari. Ens ajudes a millorar el Nadal de moltes persones a partir de la teva compra solidària?

29/04/2013

El programa de formació universitària a donat un gir important amb les devolucions de microcrèdits per part dels exbeneficiaris del programa. Ells són conscients de la gran necessitat de recursos per fer front a als programes de cooperació que està duent a terme la Fundació. Ells han sigut part del projecte i beneficiaris del programes de formació. En el seu moment van rebre el microcrédit per estudiar la seva carrera universitària i ara ja són professionals incorporats al mercat laboral.
Ja son uns quants estudiants que han tornat tot el seu microcrèdit perquè d’altres joves amb problemes econòmics que volen cursar estudis universitaris, ho puguin fer. Un altre part important d’ exbeneficiaris està retornant el crèdit en la mida de les seves possibilitats, i en funció del pla de pagaments personalitat acordat.
És un gran avenç per Equilibri, ja que gràcies a la responsabilitat d’aquests nous professionals bolivians, que en el seu moment van ser estudiants del programa de formació, ara podem fer més sostenible el projecte i donar l’oportunitat a d’altes joves sense recursos.

29/04/2013

Ja s’ha inaugurat el nou curs universitari a Bolívia i els nostres menjadors es posen en marxa amb un èxit total! Poc a poc anem assolint el nostre objectiu: servir més de 150 àpats diaris al menjador de Sucre i 130 al menjador de Potosí.
Els estudiants estan molt contents amb la qualitat del menú i el servei de menjador, les enquestes mostren aquests resultats.
Les nostres responsables Rhina Rodríguez (Potosí), Margarita Serrano (Sucre) i la resta de l’equip ho fan possible. Tots estan fent una gran feina tant a nivell organitzatiu com a nivell nutricional.
És important que els estudiants no descuidin la seva alimentació, és fonamental pel seu rendiment acadèmic. Aquest és l’objectiu dels nostres menjadors. Per això oferim menús equilibrats a un preu molt ajustat i assequible pels estudiants universitaris. I si algú no pot pagar, també pot intercanviar hores de feina al menjador per menús diaris!!