A Bolívia hi ha hagut grans avenços perquè gairebé tots els nens tinguin accés a l’educació i que els joves puguin beneficiar-se amb l’educació superior a institucions estatals, esforços per a la lluita contra l’analfabetisme. El que ningú va veure venir va ser l’arribada de l’COVID19, la pandèmia i les diferents necessitats que es presenten a l’migrar l’educació tradicional amb classes presencials, a un àmbit virtual on l’accés a l’aula és a través de dispositius mòbils o ordinadors i en tots els casos l’internet és l’únic recurs per poder accedir-hi.

La desigualtat s’acentua

No tot l’estudiantat compta amb l’avantatge de tenir una connexió a internet a casa, i es veuen en la necessitat de comprar paquets de dades per accedir des del seu mòbil a les classes, en altres casos no compten amb un dispositiu mòbil amb la tecnologia suficient que exigeixen les plataformes de les aules virtuals i menys si parlem d’ordinadors per realitzar els seus treballs.

Una solució creativa

“Em preocupo per tu, conec les teves necessitats i les dificultats que ara travesses per la gran demanda de materials tecnològics. La teva educació és la meva prioritat, vull que et converteixis en un/a gran professional”.

Fundació Equilibri, habilitar un espai còmode i segur pensat a donar una alternativa als estudiants i les estudiants, on poden accedir a la xarxa de wifi gratis, respectant les mesures de seguretat i cuidant sempre la salut de les persones visitants.

Per reforçar aquesta iniciativa el “Treballadors de l’Hospitalet” de Barcelona va subvencionar el projecte per a l’adquisició de dos ordinadors portàtils i el pagament de la connexió wifi per continuar aquest suport a l’ estudiantat.

Ara els estudiants poden visitar l’aula les vegades que necessiten de forma gratuïta, per fer les seves tasques, passar classes sense dificultats, sense problemes de connexió i retre reeixidament en les seves classes.