Menjadors universitaris

Assistència alimentària

L’alimentació és un dels pilars fonamentals per a una vida saludable i un bon rendiment intel·lectual. És per això, que la Fundació Equilibri té en marxa des de 2007 un menjador universitari orientat a estudiants de baixos recursos a la ciutat de Sucre.
L’increment dels preus dels aliments bàsics en els últims anys fa difícil l’accés a menús equilibrats als estudiants amb menors rendes econòmiques el que repercuteix en el seu rendiment acadèmic i la seva salut a llarg termini.
El menjador dóna feina a 4 persones i alimenta diàriament a al voltant de 150 estudiants, una xifra que creix cada any. Cada dia s’ofereix un menú equilibrat de dos plats més postres i beguda a un preu assequible per a la comunitat universitària.
Estàs interessat / a? Oferim dinars complets en modalitat lliure (9,5Bs / dia) o pensionat (170Bs / mes).

Més informació

 

Uns preus assequibles

L’èxit d’aquest programa radica en els preus que oferim. Els estudiants paguen als menjadors universitaris una mitjana de 8 bolivians al dia per dinar (l’equivalent a  1€) mentre que els mateixos àpats als mercats populars els costaria gairebé el doble. Aquesta reducció resulta de gran importància pels alumnes amb baixa capacitat adquisitiva. A nosaltres l’aportació d’1€ ens permet garantir el dret a l’alimentació a aquells que encarnen el futur del país, els estudiants. 

Durant l’any 2015 vam proporcionar 40.270 dinars a alumnes universitaris, mantenint les xifres dels anys anteriors i que esperem augmenti en els pròxims anys. 

El Programa  ‘Beca alimentaria’

Tot i la rebaixa en els preus que oferim, hi ha joves que tenen dificultats per poder accedir al programa. Per donar-los suport, l’any 2009 vam iniciar un projecte consistent en intercanviar hores de feina per aliments.  

Participen en aquest programa un grup d’estudiants, diferents cada mes, a qui se’ls dóna l’oportunitat de treballar una hora al dia a canvi de pagar un quart de la tarifa general per esmorzar i dinar.  D’aquesta manera es promou el valor del treball i s’alternen els beneficiaris. 

Beneficiaris del programa

Els beneficiaris dels menjadors universitaris són joves procedents de l’àmbit rural amb recursos econòmics insuficients per poder pagar-se l’educació i la manutenció diària. 

Sucre

2016 = 129

2017 = 123

2018 = 129

2019 = 139

2020* = –

* El menjador ha estat tancat degut a la COVID-19

**Les dades reflecteixen mitjanes mensuals